Oost Algarve

0 Reacties

Belangrijke plaatsen in het Oost Algarve zijn b.v. Olhao, een stadje met zo’n 25.000 inwoners en zanderige eilandjes in de lagune-achtige kust. Er zijn vele mooie, typische Portugese townhouses maar ook nieuwe vrijstaande villas en appartementen die de afgelopen jaren zijn gebouwd om de vele toeristen te huisvesten.

In de directe omgeving liggen de golfbanen. Tavira is een snel groeiende stad die gelegen is aan de monding van de Gilao en aan de voet van een ommuurde heuvel waarop zich de kerk van Sta.Maria do Castelo zich verheft.

Ook Tavira is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met nieuwbouw van appartementen en villa’s en is zeer in trek vanwege de vele mogelijkheden op gebied van golfbanen zoals de Benamor Course, Quinta da Ria en diverse andere. Manta Rota, Cabanas, Alagoa en Praia Verde zijn enkele van dede heerlijke zandstranden in de regio.

Vila Real de Santo Antonio en het nabijgelegen Castro Marim vormt de grens van de Algarve met Spanje. Het nabij gelegen Monte Gordo is zeer in trek bij de Nederlandse overwinteraar en kopers van niet al te hoog geprijsde appartementen.

De nieuwe snelweg A22 die de Algarve doorkruist heeft alle steden en dorpen goed toegankelijk gemaakt en heeft ook mogelijkheden geschapen voor de verdere aanleg van golf resorts en vele verschillende condominiums met villa’s en appartementen. De prijzen van onroerend goed in Oost Algarve zijn nog steeds zeer aantrekkelijk en er is een groot scala om uit te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.