Algarve West

Belangrijke steden in het Westenlijke deel van de Algarve zijn Lagoa, Portimão en Lagos. Lagoa is een snel groeiende gemeente. De dorpen Carvoeiro en het zeer gewilde vakantiedorp Armação de Pêra met de vele vakantie-appartementen :

Appartement Armação de Pêra

in en de heerlijke gouden zandstranden waar u eindeloos kunt wandelen, maken deel uit van deze gemeente. De grote stad Portimão heeft werkelijk alle faciliteiten, waar onder ook een modern ziekenhuis. Gelegen aan de rivier de Arade, tegenover het pittoreske dorp Ferragudo en met aansluitend het vakantieresort Praia da Rocha en Alvor. Heel lang is het verdere Westen van de Algarve een wat achtergebleven gebied geweest vanwege de slechte bereikbaarheid. Nu enige jaren de A22 snelweg is doorgetrokken, is ook dit gebied zeer in trek en zijn er, tegen nog zeer redelijke prijzen, vele mooie villa’s en appartementen te koop :
Villa in Mexilhoeira Grande

Appartement in Lagos/Boa Vista Golf

Ook het dorp Aljezur is nu goed bereikbaar en resorts zoals Vale da Telha, zijn zeer in opkomst. De schitterende en ruige westkust heeft haar speciale charme en dorpen zoals Sagres, Vila do Bispo en Budens bieden heerlijke woningen en appartementen :
Villa in Budens/Lagos

Appartement in Vila do Bispo/Salema

De historische stad Lagos biedt werkelijk alles wat u van een stad in uw vakantie-omgeving kunt verlangen, golfbanen zoals Boa Vista, Parque da Floresta en Palmares die niet alleen een uistekende ontspanning bieden maar tevens “on-site” villa’s en townhouses, alleszins redelijk geprijsd en met heel veel luxe en extra’s.